javascript:void(0) Computer Awareness Questions for Bank Exams – Download in PDF ~ Bank Exams

Computer Awareness Questions for Bank Exams – Download in PDF

Computer Awareness Questions for Bank Exams – Download in PDF
Here is a test on computer knowledge questions. These questions are very useful for upcoming Bank and IBPS Exams. You can also download it in pdf.

1. Main component of CPU is-----
(a) Control Unit
(b) Memory
(c) ALU
(d) All
(e) None of these
ANSWER: (d)
2. Function of CPU is---------
(a) Control input and output device
(b) Immediate storage of data
(c) Read the instruction and give command
(d) All
(e) None of these
ANSWER: (d)
3. The information you put into the computer is called………..
(a) Directory
(b) Facts
(c) Data
(d) Files
(e) Output
ANSWER: (c)
4. First calculating device is……….
(a) Clock
(b) Difference Engine
(c) Abacus
(d) Calculator
(e) All
ANSWER: (c)
5. Super computer
(a) It process data of more than one user at a time
(b) It is a fast and costly computer system
(c) It is used in large organization
(d) All of these
(e) None of these
ANSWER: (d)
6. Father of the computer is---------
(a) Marconi
(b) Adison
(c) Charles Babbage
(d) Herman Hallinilt
(e) None of these
ANSWER: (c)
7. Which material is layered at magnetic disk?
(a) Iron oxide
(b) Phosphorus bent oxide
(c) Magnesium oxide
(d) Sodium peroxide
(e) None of these
ANSWER: (a)
8. The most common input devices are……….
(a) Microphone, printer
(b) Scanner, monitor
(c) Digital camera, speaker
(d) Keyboard, mouse
(e) None of these
ANSWER: (d)
9. To see all information which device output uses?
(a) Monitor
(b) Keyboard
(c) ALU
(d) CPU
(e) None of these
ANSWER: (a)
10. Which of the following is not an input device?
(a) Keyboard
(b) Monitor
(c) Joystick
(d) Microphone
(e) None of these
ANSWER: (b)
11. What is a function of keyboard in computer?
(a) Print
(b) Input
(c) Type
(d) In between input and output
(e) None of these
ANSWER: (b)
12. Which of the following is an output device?
(a) Printer
(b) Monitor
(c) Mouse
(d) (a) and (b) both
(e) None of these
ANSWER: (d)
13. Which type of device is computer monitor?
(a) Input
(b) Output
(c) Processing
(d) Software
(e) None of these
ANSWER: (b)
14. Soft copy refers to………
(a) Printed output
(b) Music sounds
(c) Screen output
(d) Digitizing
(e) None of these
ANSWER: (c)
15. One puts information into the computer by pressing this key--
(a) Caps lock
(b) Tab
(c) Enter
(d) Esc
(e) None of these
ANSWER: (c)
16. What term is used to describe using the mouse to move an item on the screen to a new location?
(a) Click
(b) Double-click
(c) Drag and drop
(d) Point
(e) Right-click
ANSWER: (c)
17. Capital letters on a keyboard are referred to as…………
(a) Caps lock key
(b) Grownups
(c) Big guys
(d) Upper case letters
(e) None of these
ANSWER: (a)
18. Devices that let the computer communicate with you………
(a) Input
(b) Output
(c) Type
(d) Print
(e) None of these
ANSWER: (a)
19. Any letter, number, or symbol found on the keyboard that you can type into the computer…………
(a) Output
(b) Character
(c) Type
(d) Print
(e) None of these
ANSWER: (b)
20. Unit of storage capacity………..
(a) Byte
(b) Bit
(c) Bug
(d) Cubic meter
(e) None of these
ANSWER: (a)
21. Built in memory of computer is------
(a) EROM
(b) ROM
(c) RAM
(d) PROM
(e) EREM
ANSWER: (b)
22. Internal storage is …………. storage
(a) Primary
(b) Secondary
(c) Auxiliary
(d) Virtual
(e) None of these
ANSWER: (a)
23. The word “memory” is related to……………..
(a) Logic
(b) Control
(c) Input
(d) Storage
(e) None of these
ANSWER: (d)
24. RAM is……..and……….
(a) Volatile, temporary
(b) Nonvolatile, permanent
(c) Nonvolatile, temporary
(d) Volatile, permanent
(e) None of these
ANSWER: (a)
25. Any data or instructions natural into memory of a computer is considered as…………
(a) Storage
(b) Output
(c) Input
(d) Information
(e) None of these

ANSWER: (a)
Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More